Brandbeveiliging - rookluiken

Rookluiken zijn verluchters die op natuurlijke wijze de rook en warmte in een gebouw afvoeren.

Wat is een rookluik?

Een rookluik is een verluchter die op natuurlijke wijze de rook en warmte in een gebouw afvoert. Zulke RWA-toestellen bieden dus niet alleen dagelijkse ventilatie, maar zorgen bij brand ook voor rookbeheersing. De Colt rookluiken worden automatisch aangestuurd via de brandcentrale.

EN 12101-2

In België moeten rookluiken voorzien zijn van een CE markering en voldoen aan de NBN S 21-208-1 en aan de EN 12101-2 norm. De rookluiken van Colt International voldoen hier allemaal aan.

Toepassingen

De Colt rookluiken kunnen geplaatst worden in de daken van industriële en commerciële gebouwen (shopping centers, supermarkten, atriums…), in zowel nieuwe als bestaande gebouwen.

Het Colt gamma is heel uitgebreid en kan in verschillende daktypes (glasconstructie, zadeldak, platte daken,…) toegepast worden. De rookluiken bieden bovendien een oplossing voor verschillende problematieken: moeten ze bv. geluidsisolerend of luchtdicht zijn? Wilt u natuurlijk daglicht doorlaten?

De Colt specialisten staan voor u klaar en kunnen u adviseren over welke Rook- en warmteafvoer (RWA)- installatie het best bij uw specifiek project of gebouw past.

Deze website maakt gebruik van cookies om de klantervaring te verbeteren. Door verder te gaan, geeft u toestemming voor dit gebruik.

Standard

Deze website maakt gebruik van cookies om de klantervaring te verbeteren. Door verder te gaan, geeft u toestemming voor dit gebruik.