Colt Zonwering - Buitenzonwering met vaste of beweegbare lamellen

De functie van vaste en beweegbare zonwering

De toepassing van transparante gevels over grote vlakken is een behoorlijke uitdaging. Zonne intensiteit, buitentemperaturen en binnenklimaat zijn variabele grootheden waar een professioneel zonweringsconcept rekening mee houdt, evenals met de verschillende seizoenen. 

Lamelsystemen die voor de gevel hangen - van glas, metaal of hout, vast of beweegbaar - zijn voor de neutrale bezoeker in de eerste plaats gewoon mooi. Toch is buitenzonwering meer dan alleen maar een aantrekkelijk ontwerp. In eerste instantie levert zonwering schaduw en beschermt zo tegen hitte en verblindend licht. Zonwering voorzien van PV-cellen benutten zonlicht bovendien optimaal als energiebron. Er is nog een bijkomend aspect dat heel belangrijk is: door beschaduwing van buitenaf kan de airconditioning op een lage stand en is het geen probleem te voldoen aan de energieprestatienormen.

Beweegbare zonwering

Met beweegbare zonwering bereikt men een uitermate effectieve beschaduwing van oost-, zuid- en westgevels met behulp van regelbare lamelsystemen die de stand van de zon volgen, zelfs als die op zijn laagst staat, d.w.z. bij zonsopgang en zonsondergang. Innovatieve oplossingen realiseert Colt veelal met doorschijnende lamellen, die zelfs in gesloten toestand een goede lichtkwaliteit leveren.

© 2019 Colt International Licensing Limited. - People feel better in Colt conditions