Brandveiligheids- en RWA-systemen in eventruimtes

Brandveiligheidssystemen in eventruimtes zoals discotheken en fuif-en concertzalen hebben als prioriteit aanwezige personen een veilige vluchtweg te bieden.

Rook- en warmteafvoer in eventruimtes

De prioriteit voor brandveiligheidssystemen en RWA in eventruimtes, zoals discotheken en fuif-en concertzalen, is een veilige vluchtweg bieden aan de aanwezige personen.

Voordelen

  • Veilige langere vluchtweg
  • Grote brandcompartimenten
  • Bescherming staalconstructie/gebouwconstructie
  • Eenvoudiger inzet hulpdiensten: de brandweer heeft beter zicht op de vuurhaard

Waarom ?

Kenmerkend voor eventruimtes zijn de grote brandcompartimenten, de hoge vuurlast en het grote aantal aanwezige personen. Deze personen moeten in relatief korte tijd kunnen worden geëvacueerd in geval van brand. Voorzieningen die voor een veilige ontvluchting zorgen zijn daarom van het hoogste belang.

Dit aspect krijgt nog eens extra aandacht omdat in veel gevallen sprake is van een hoge bezettingsgraad en een deel van de personen zich in een vreemde omgeving bevindt. Daarnaast moeten optimale omstandigheden gecreëerd worden waarin de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Een rook-en warmteafvoerinstallatie levert hier een belangrijke bijdrage aan.

CFD simulatie

Een goed ontwerp op basis van CFD modellering is absoluut noodzakelijk om de veiligheidsgraad (vluchttijden) van de ruimte aan te tonen. Dankzij onze jarenlang ervaring is Colt hiervoor de geschikte partner.

Deze website maakt gebruik van cookies om de klantervaring te verbeteren. Door verder te gaan, geeft u toestemming voor dit gebruik.

Standard

Deze website maakt gebruik van cookies om de klantervaring te verbeteren. Door verder te gaan, geeft u toestemming voor dit gebruik.