Nieuwe regels voor de binnenluchtkwaliteit in werklokalen

Nieuw KB verplicht risicoanalyse van de binnenluchtkwaliteit en hoe Colt hierbij kan helpen

Het koninklijk besluit van 2 mei 2019 tot wijziging van de codex over het welzijn op het werk inzake de binnenluchtkwaliteit in werklokalen trad op 31 mei 2019 in werking.

Er zijn enkele wijzigingen met betrekking van de ventilatie van arbeidsplaatsen. Tot nu toe werd bepaald dat werknemers over voldoende verse lucht moesten beschikken. Nu is dit ruimer: werknemers moeten over een goede binnenluchtkwaliteit beschikken en de verontreiningingsbronnen moeten worden aangepakt.

Hiertoe moet de werkgever een risicoanalyse voeren van de binnenluchtkwaliteit. Mogelijke verontreingingsbronnen moeten beoordeeld en gemeten worden.

Verder verduidelijkt het koninklijk besluit de normen voor het CO2-concentratie in de werklokalen en ook de percentages voor de luchtvochtigheid worden gespecificeerd.

Bron: http://www.werk.belgie.be

Meer weten hierover? Download onze whitepaper “Waarom een goed en gezond werkklimaat in de industrie zo belangrijk is”.

Ga terug

Deze website maakt gebruik van cookies om de klantervaring te verbeteren. Door verder te gaan, geeft u toestemming voor dit gebruik.

Standard

Deze website maakt gebruik van cookies om de klantervaring te verbeteren. Door verder te gaan, geeft u toestemming voor dit gebruik.