Labyrinth nu ook gecertificeerd als brandverluchter!

De Labyrinth is een brandverluchter met labyrintvormige lamellen
De Labyrinth is een brandverluchter met labyrintvormige lamellen

Natuurlijk, effectief en regenbestendig

Moeten we de Labyrinth nog voorstellen? Het toestel heeft zijn waarde in de industrie al bewezen: het zorgt voor natuurlijke, continue ventilatie van grote luchthoeveelheden, en dankzij de speciale “labyrint”vormige lamellen is het regenbestendig: de lamellen hebben een unieke vorm die het regenwater opvangt en via twee regenkanalen overbrengt naar het dak .

Het ontwerp van de (brand)verluchter zorgt er ook voor dat het geluid dat uit het gebouw naar buiten komt, terug naar binnen wordt gebracht, wat de geluiduitstoot in de omgeving van het gebouw vermindert. Dankzij de weerkaatsing van het zonlicht op de lamellen komt er ook natuurlijk licht binnen. Op vraag kan de Labyrinth worden uitgerust met een afsluitsectie die gebruikt kan worden wanneer de fabriek niet in bedrijf is.

Mooie aanvulling op de Aerox

De Labyrinth-unit is lager dan de Aerox en is door zijn beperkte hoogte minder onderhevig aan wind. Hierdoor is het toestel heel geschikt voor hoge fabrieksgebouwen in open landschappen of aan de kust.

EN 12101-2 gecertificeerd

Voortaan is de Labyrinth dus ook gecertificeerd als brandverluchter. Voor deze certificering is een hele reeks tests nodig. Colt selecteerde hiervoor de Labyrinth 2S van de drie verschillende versies (1S, 2S, 5S). De tests werden zowel met als zonder een afsluitsectie uitgevoerd. De gedetailleerde testresultaten vindt u op de Labyrinth productpagina.

Meer weten over de Labyrinth en toepassingen? Contacteer ons.

Ga terug