Buitenzonwering lamellen systeem - uitkragende zonwering met aluminium lamellen

Gebouw en zonwering van het Gemeentehuis in Rotselaar vormen één esthetisch geheel.

Midden in het centrum van Rotselaar verrijst het nieuwe gemeentehuis als een blikvanger in het straatbeeld. Dit geheel met grijze zinken beplating afgewerkte ronde gebouw, toont de voorbijganger een modern staaltje architectuur. De uitkragende buitenzonwering geeft hieraan nog een extra accent.

Modern en transparant

Een open atmosfeer wordt bereikt door de grote ramen die op iedere verdieping geheel met de ronding van het gebouw meelopen. Een openheid, die tegelijkertijd zorgt voor veel daglicht op de werkplekken.
Om te voorkomen dat de zon een verblindend effect krijgt of dat de binnenruimten teveel opwarmen, is ervoor gekozen om op iedere verdieping boven de ramen buitenzonwering aan te brengen. Oorspronkelijk was het plan om deze in segmenten aan te brengen. Op advies van Colt werd echter een uitkragende zonwering, buitenzonwering lamellen systeem Solar C geïnstalleerd die geheel de ronding van het gebouw volgt. 

Colt Solar C buitenzonwering

Het Solar C systeem is een uitkragende zonwering met aluminium lamellen in een vaste positie. Dit systeem is bij uitstek geschikt voor gevels met een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest. De gevel blijft volledig vrij en het zicht naar buiten blijft onverkort gehandhaafd. In Rotselaar zijn de lamellen 100 mm breed en onder een hoek van 45º aangebracht. De aluminium lamellen zijn gecoat in dezelfde kleur als de gevelafwerking. Hierdoor vormen gebouw en zonwering één esthetisch geheel. Aan de achterzijde van het gemeentehuis werd de rechte gevel eveneens voorzien van Colt Solar C buitenzonwering. Hier met een rechte afwerking. 

Colt Systeem
  • Vaste uitkragende zonwering, type Solar C
Onze klant
  • Project: Gemeentehuis Rotselaar
  • Bouwheer: Gemeente Rotselaar
  • Architect: GVEF van Eycken
  • Aannemer: Bouwbedrijf Houben nv
© 2019 Colt International Licensing Limited. - People feel better in Colt conditions