Controle op Luchtbalans in Productiehallen - Luchtbevochtiging, mechanische Afvoerventilatoren en Uitblaasroosters, Luchtverdeelslangen

Een verstoorde luchtbalans weer onder controle

Door uitbreiding van het aantal werknemers en machines was de luchtbalans verstoord. Ook de luchtvochtigheid klopte niet meer. We hebben Colt gevraagd hiervoor een oplossing te vinden. Nu hebben we de temperatuur en luchtvochtigheid weer onder controle.

De naam Elopak, European License Of PURE- PAK®, opgericht in 1957 duidt het product aan waarmee in Noorwegen het eerste productiebedrijf gestart is. Tegenwoordig is Elopak een multinational met 16 productievestigingen en 5 geassocieerde productievestigingen over de gehele wereld. Zo'n 2000 mensen houden zich hier bezig met de productie van Pure-Pak® verpakkingen, andere verpakkingsmaterialen, vulmachines en aanvullende uitrustingen. In Nederland is de onderneming vertegenwoordigd met twee productiebedrijven: Elopak b.v. (sinds 1968) en Elocoat b.v (sinds 1983), beide in Terneuzen. Hierbij levert Elocoat de grondstof (gecoate rollen karton) voor de producten van Elopak.

Van boom tot supermarkt

In principe heeft Elopak alles wat maar met de soort verpakkingen te maken heeft in haar pakket. Van de verpakkingen zelf, de vulmachines, het transport tot en met de rekken waarin ze in de winkel staan toe. En omdat Elopak in Scandivanië ook nog belangen heeft in de houtindustrie kan men stellen dat ze het totale traject leveren, van boom tot supermarkt. Daarnaast onderzoekt het eigen R&D centrum in Noorwegen iedere vraag vanuit de markt op haalbaarheid. Is iets mogelijk dan wordt het ontwikkeld en vrijgegeven voor productie. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste ontwikkelingen van dopjes op de kartonnen pakken en rietjes meegehecht aan kleine pakje fruitsap.

Elopak Terneuzen

Elopak b.v. in Terneuzen produceert eenmalige kartonnen verpakkingen voor zowel de food-industrie (zuivel, vruchtensappen e.d.) als de non-food industrie (wasverzachters, zeep e.d.). De heer M. van Rijsbergen, Technical Manager, vertelt: "Zo'n 32 jaar geleden zijn we hier begonnen met 1 productiehal en 1 opslaghal. Nu beschikken we over 4 productiehallen, extra kantoorvleugels, en technische dienst en zijn we van 60 werknemers gegroeid naar zo'n 260 werknemers. De groei zat niet alleen in de mensen maar ook in het machinepark, de producten en de variëteit (verpakkingen van 200 ml tot en met 2 liter) van de producten. De gecoate rollen karton bedrukken we hier, daarna rillen en stansen we deze en tot slot worden ze dichtgevouwen. Deze (platte) kartonnetjes gaan naar de klant waar ze gevuld en gesloten worden. We hebben hier vier processen:

  1. Offset drukken, de kwaliteit van dit drukwerk kan fotokwaliteit benaderen en wordt dan ook gebruikt voor verpakkingen van wat duurdere producten en voor producten die een langere houdbaarheid hebben;
  2. Off-linen, het afwerken (rillen en stansen);
  3. Flexo-bedrukken, de kwaliteit van dit drukwerk kan vergeleken worden met waterverf en dit wordt vooral gebruikt voor verpakkignen met een korte doorlooptijd;
  4. Flame-sealen, het dichtvouwen."

Elopak is gecertificeerd door de FDA (Food and Drug Administration), ISO 9002 en ISO 14001.

Controle op Luchtbalans in Productiehallen

Verstoorde luchtbalans

De heer Rijsbergen: "We hadden natuurlijk wel ventilatie in de productiehallen maar op een bepaald moment in 1997 werd geconstateerd dat in de wintermaanden alles prima was maar dat het in de zomermaanden veel te warm werd in hal 1, 2 en 3. De aanwezige (Colt-)ventilatiekappen mogen niet meer geopend worden in verband met de eisen van de FDA. We hebben metingen verricht en het kon inderdaad op een zeer warme dag wel 42°C worden op de werkplek. Dat is niet normaal en dan valt er natuurlijk niet meer te werken. Hier moest een oplossing voor gevonden worden. We hebben Colt eerst metingen laten uitvoeren om de temperatuur, lucht- en vochthuishouding in kaart te brengen. Hieruit bleek dat de luchtbalans verstoord en de luchtvochtigheid te laag was".

Colt advies

Het Colt advies betrof zowel de luchtbalans als de bevochtiging. In alle drie de hallen moest de ventilatiecapaciteit uitgebreid worden. De luchttoevoer werd gerealiseerd met mechanische luchttoevoereenheden, type Tristar, welke voorzien zijn van recirculatie mogelijkheden. De afvoer van de extra ingebrachte lucht geschiedt door mechanische afvoerventilatoren, type Typhoon. In hal 1 is in het deel wat voornamelijk voor opslag gebruikt wordt gekozen voor een zeskantig uitblaasrooster en op de werkplekken voor luchtverdeelslangen. Hiermee worden de gewenste lage luchtsnelheden op de werkvloer gegarandeerd. In hal 2 en 3 kon worden volstaan met uitblaasroosters in verband met de positie van waaruit de lucht ingeblazen werd. Met de geïnstalleerde luchtbevochtiging wordt een constante RV bereikt tussen de 45% en 55%. Voor het gehele project was de filtereis: EU8.

Luchtbevochtiging, mechanische Afvoerventilatoren en Uitblaasroosters

Twee-stappen plan

De heer Van Rijsbergen: "We hebben het in twee stappen aangepakt. Voor de zomer hebben we de ventilatie laten installeren. Daarbij wilden we dat de temperatuur maximaal 2°C boven de buitentemperatuur kan stijgen. Het effect was in de vorige zomer direct merkbaar. We hebben ook metingen verricht die dit bevestigden. Na de zomer hebben we stap twee, de bevochtiging laten installeren. Had de uitbreiding van de ventilatiecapaciteit alleen tot doel de werkomstandigheden van de mensen te verbeteren, de bevochtiging was ook nodig voor het productieproces. Op sommige dagen was de RV hier nog geen 20%, terwijl de producten toch bij een bepaalde temperatuur en RV opgeslagen moeten worden. Daarnaast versterkt de bevochtiging het effect van de ventilatie op warme dagen. Dit door het adiabatisch koeleffect. Het harde water in deze buurt en de (toekomstige) eisen van de FDA hebben ons doen kiezen voor een omgekeerde osmose installatie."
 
"We hebben de temperatuur en de luchtvochtigheid nu onder controle," vervolgt de heer Van Rijsbergen, "En nu na een paar warme dagen kunnen we ook stellen dat het gehele project als zodanig geslaagd is. Ook het inregelen in samenwerking met onze eigen monteur is prima verlopen."

Kwaliteit zonder meer

"De oude ventilatiekappen in het dak worden nog gebruikt voor de afvoer van rook en warmte in geval van brand. Deze kappen werden 32 jaar geleden door Colt geïnstalleerd en ze zijn nog altijd in goede staat en functioneren perfect. Dat geeft toch zonder meer de kwaliteit aan." volgens de heer Van Rijsbergen.

Colt Systeem
  • Luchttoevoer middels Tristar
  • Luchtafvoer middels Typhoon
  • Luchtbevochtiging
Onze klant
  • Client: Elopak
  • Localisation: Terneuzen
© 2019 Colt International Licensing Limited. - People feel better in Colt conditions