Concept Ecovision

De synthese van duurzame technieken en esthetisch design in de utiliteitsbouw

Energie besparen in de utiliteitsbouw

Natuurlijk geeft de energiefactuur menig bedrijf al reden genoeg om maatregelen te nemen deze kosten te minimaliseren. Veel belangrijker echter, is het feit dat energie besparen behalve een vermindering van de bedrijfskosten ook de uitputting van fossiele brandstoffen terugdringt en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Systemen voor het beheersen van het binnenklimaat zijn bij uitstek geschikt voor energiebewuste oplossingen.

Concept Ecovision
Concept Ecovision

Energie efficiënte installaties

In de utiliteitsbouw zijn meerdere installaties nodig om te zorgen voor een aangename werk- en leefomgeving. Ondanks het feit dat ieder individueel systeem is ontworpen om een hoog rendement te behalen, gaat zonder communicatie tussen deze systemen meer energie verloren dan bespaard kan worden. Zelfs het beste gebouwbeheersysteem dient meestal door middel van potentiaal vrije contacten andere systemen aan te sturen. Om dit op te lossen is het van belang al bij het ontwerp van een gebouw rekening te houden met de noodzakelijke installaties. Het concept Ecovision geeft u, als ontwerper, diverse mogelijkheden om een duurzame oplossing te creëren.

Concept Ecovision: een integraal concept

Het Ecovision concept is breed. Het omvat vrijwel iedere techniek waarmee het binnenklimat beïnvloed kan worden. Zowel traditionele systmen zoals (natuurlijke) ventilatie, airconditioning en verwarming als innovatieve systemen die een laag energieverbruik combineren met een hoog comfort.
 
De juiste combinatie en samenwerking van deze systemen vormen hét antwoord op een hoge energierekening.

© 2019 Colt International Licensing Limited. - People feel better in Colt conditions