VNV Media Printing, Wildert - Een goed klimaat: Kwaliteit voor mens en apparatuur.

"De keuze voor caloris®WRF in de kantoren was gemakkelijk gemaakt. Voor slechts een kleine meerprijs kregen we een systeem dat kon koelen én verwarmen. Bovendien is het geïntegreerd in het plafond zodat we geen radiatoren in de burelen hebben."

Zeker in een drukkerij is een juist klimaat van belang. Niet alleen is een constante temperatuur het beste voor de machines, ook de kwaliteit van het drukwerk is hier direct aan gerelateerd. VNV Media Printing koos voor hun nieuwe gebouw een Colt ventilatieconcept in de drukkerij en voor de volledige klimatisering van de kantoren met Colt Caloris®WRF.

In de 10 jaar dat VNV media Printing bestaat, is het bedrijf uitgegroeid van een klein familiebedrijf in de drukwerkmakelaardij tot een moderne drukkerij. Inmiddels werken er zo'n 29 mensen. Onder de bezielende leiding van Leon van Nunen, general manager, kocht men destijds een kleine drukkerij in Antwerpen, die men steeds verder uitbouwde. Al snel was het pand te klein om verder te kunnen groeien. De heer Van Nunen besloot dan ook op zoek te gaan naar grond om een nieuw pand te bouwen. In 2007 is de nieuwbouw in Wildert (Essen) gereed. Naast de drukkerij, maakt ook de uitgeverij Coltrol Media in Breda deel uit van VNV Media Printing.

Het huidige VNV is gespecialiseerd in vellen offset met het formaat 70 x 100. Dat betekent veel brochures, mappen, folders, boeken, catalogi etc. Het bedrijf is sterk in het produceren van zoveel mogelijk bladzijden in een oplage van 500 tot 5000 stuks. Hiervoor beschikt men over een speciale 10-kleuren pers, waarmee men de twee zijden van het papier in één drukgang kan bedrukken. Dit betekent een enorme efficiëntieverhoging, die ook nog eens versterkt wordt door de unieke, speciale platen die men binnen 1 minuut kan verwisselen. Dat houdt in dat een boek waar men vroeger 12 uren voor nodig had, nu in 8 uren geproduceerd kan worden. VNV is de enige in België die hierover beschikt.

Klimaatconcept drukkerij.

In de drukkerij installeerde colt een ventilatie-installatie waarbij men met luchtbehandelingskasten verse lucht naar binnen voert. Via luchtslangen van textiel verspreidt men binnen de lucht. Door middel van de natuurlijke brandventilatie eenheden in het dak, voert men warme lucht af. Als het regent blijven deze eenheden gesloten en schakelt men twee krachtige mechanische luchtafvoerventilatoren in. Gasheaters zorgen voor bijverwarming op de momenten dat dit nodig is. De regeling is gecentraliseerd zodat ventilatie en verwarming elkaar nooit kunnen tegenwerken. De heer Van Nunen: "Ideaal zou een RV van 55 % zijn en een constante temperatuur van 19 °C. Airco in zo'n grote hal is echter geen haalbaar idee. Het systeem dat we nu hebben, voert de warmte af en frisse lucht toe. In de zomer wordt het nu toch zo'n 10 ºC minder warm als in het oude gebouw."

Colt Caloris®WRF dans les bureaux

In de kantoren installeerde Colt het Caloris®WRF systeem. In iedere ruimte individueel de temperatuur beheersen en kiezen voor koelen, verwarmen en ventileren. Bovendien is colt caloris®WRF bijzonder milieuvriendelijk:

  • gebaseerd op de moderne warmtepomptechniek
  • heeft in plaats van koelvloeistof water als energiedrager
  • kent een zeer hoog rendement
  • en 90 % warmteterugwinning
  • heeft warmte- en koude-opslag in het gebouw.

"De keuze voor caloris®WRF in de kantoren was gemakkelijk gemaakt", vertelt de heer Van nunen. "Voor slechts een kleine meerprijs kregen we een systeem dat kon koelen én verwarmen. Bovendien is het geïntegreerd in het plafond zodat we geen radiatoren in de burelen hebben. We beschikken over een speciale ruimte die altijd goed gekoeld moet zijn. In de wintermaanden wordt de warmte uit die ruimte naar de kantoren gevoerd, hetgeen energie bespaart. Omdat het klimaat toch al met al een redelijk groot project is, zochten we een grote firma om mee samen te werken, ook omdat we een deadline moesten halen. In augustus zijn we begonnen en in januari moest alles draaien. En dat is gelukt."

Colt système
  • Klimaattechniek
Concept Colt
  • Luchtbehandeling, natuurlijke en mechanische luchtafvoer en gasheaters in de drukkerij.
  • Colt Caloris®WRF in de kantoren
Onze klant
  • Project: VNV Media Printing
  • Locatie: Wildert
© 2019 Colt International Licensing Limited. - People feel better in Colt conditions