Economisch koelen én verwarmen in één systeem

"Dit systeem past precies bij onze filosofie. Wij gaan voor moderne technieken en een concept als Caloris®wrf, iets nieuws dat eenvoudig te begrijpen is, dat staat ons aan. het gebouw gebruiken om warmte op te slaan, het is eigenlijk zo eenvoudig tegenover de ingewikkelde oplossingen die anderen aanbieden."

"Koelen én verwarmen van de kantoren met het Colt Caloris®WRF systeem wordt door het overgrote deel van de mensen als zeer aangenaam ervaren. Dat het een milieuvriendelijk systeem is, spreekt aan. Maar ook het elektriciteitsgebruik is laag. Nog veel lager dan gedacht." aldus de heer Daneels.

 

Daneels Grafische Groep

Daneels, opgericht in 1906, is een typisch commerciële drukkerij en het is gemakkelijker aan te geven wat ze niet doen dan wat wel. Behalve magazines en gelegenheidsdrukwerk doen ze namelijk alles, als het maar meerkleurendruk is. Oplage speelt geen rol. De klanten van Daneels worden vooral gevonden in de B-to-B markt en de grote reclamebureaus in België en in nederland. sinds 4 jaar heeft Daneels ook vertegenwoordigingen in Londen, Parijs en Düsseldorf. De export, nu al 35%, is nog steeds groeiende. Behalve voor het drukwerk kan de klant bij Daneels ook terecht voor de gehele afwerking en het postklaar maken van het drukwerk. Ook beschikt het bedrijf over een creatieve afdeling die vooral klaarstaat om kleine en middelgrote klanten te helpen bij o.a. opmaak, fotografie en drukwerkbegeleiding. Allemaal service voor de klant. Of zoals de heer Kris Daneels, directeur van het bedrijf, het uitdrukt:"Onze boterham verdienen we met onze core business. Daarbij is het van belang flexibel te zijn en een goede kwaliteit tegen een aanvaardbare prijs te leveren." De laatste twee decennia is het bedrijf sterk gegroeid. Dit heeft alles te maken met een sterke investeringspolitiek in moderne machines en technologie.

Nieuwbouw drukkerij, een groeiend project.

"Plaatsgebrek gecombineerd met een verkeerde interne logistiek en het feit dat we iets aan de uitstraling wilden verbeteren, dat waren de redenen om nieuw te bouwen." vertelt de heer Daneels. Aan het bestaande gebouw werd een nieuw deel gebouwd met daarvoor een twee verdiepingen tellend nieuw kantorencomplex. In de nieuwbouw is nu de drukkerij gevestigd en in het oude deel de afwerking. "Vanaf het moment dat het gebouw ontwerpklaar was, hebben we met Colt rond de tafel gezeten." vervolgt de heer Daneels. "Het is een project dat groeit. Er moeten allerlei vragen beantwoord worden zoals wat de thermische belasting zal zijn, wat is de situatie nu en wat kunnen we verwachten?" Colt installeerde uiteindelijk een totaalconcept, bestaande uit mechanisch ventilatie en verwarming, type Colt Tristar en luchtbevochtiging, waarbij het water een osmosebehandeling krijgt om de kwaliteit te garanderen. Bovendien zorgde Colt er voor dat de overtollige productiewarmte gebruikt wordt voor het verwarmen van koudere delen.

Economisch koelen én verwarmen in één systeem

Van wens tot resultaat

De heer Daneels: "Ik wilde in ieder geval weg van die oude kanalen met roosters. Die zijn niet schoon te houden. We zochten een flexibel systeem, gemakkelijk te reinigen. Dat is gelukt met de luchtkousen van textiel die we nu hebben. De temperatuur moest min of meer stabiel blijven. Voor de zomer worden nu de toppen weggeventileerd. het verschil met vroeger is opmerkelijk. We profiteren daarbij ook van de bevochtiging die het extra koel maakt. we hebben ook geen onderdruk meer door de machineafzuiging, dus geen tocht wat vooral in de winter belangrijk is. De luchtvochtigheid houden we nu perfect op 50-55% en dus zijn ook de problemen met statische elektriciteit van het papier voorbij. Tot slot hoeven we, zoals Colt al voorspelde, vanaf 2°C buitentemperatuur in het nieuwbouwdeel niet meer bij te verwarmen. het gebouw is groter, maar de stookkosten zijn lager dan vroeger. Kortom, een perfect systeem."

Colt caloris®WRF - sublieme eenvoud

"Voor de kantoren zochten we een oplossing om zowel te koelen als te verwarmen." vertelt de heer Daneels. "Caloris®WRF is daarvoor een schitterend systeem dat voor het overgrote deel van de mensen als zeer aangenaam ervaren wordt. het systeem doet gewoon zomer en winter zijn ding. Is er een probleem of storing dan kan bij Colt ingelogd worden, maar ik denk dat het lang geleden is dat er naar gekeken is, want er is nooit een probleem. Dit systeem past ook precies bij onze filosofie. Wij gaan voor moderne technieken en een concept als Caloris®WRF, iets nieuws dat eenvoudig te begrijpen is, dat staat ons aan. het gebouw gebruiken om warmte op te slaan, het is eigenlijk zo eenvoudig tegenover de ingewikkelde oplossingen die anderen aanbieden. het milieuaspect spreekt aan, maar zeker ook de economische kant. het elektriciteitsverbruik is laag. nog veel lager dan gedacht!" 

Colt oplossing
  • Colt Caloris®WRF en gebouwbeheer voor kantoren.
  • Mechanische luchtbehandeling en luchtbevochtiging in de drukkerij.
Onze klant
  • Project: Nieuwbouw drukkerij en kantoren Daneels
  • Locatie: Beerse
© 2019 Colt International Licensing Limited. - People feel better in Colt conditions