Van Wellen N.V., Kapellen

"Het Mercedes project in Antwerpen omvatte voor Aannemingen Van Wellen N.V. de gehele renovatie van het gebouw en ombouw naar een showroom met op de bovenverdieping een werkplaats. Hiervoor werd o.a. een volledig niew dak, wel zo'n 5000m², op de bestaande dakstructuur geplaatst en daarin werden lichtstraten in de vorm van zadeldaken en luiken geplaatst." Aan het woord is Rob Carpentier, projectleider Bouw bij Van Wellen N.V.

De Colt-luiken in het Mercedes gebouw zorgen voor rookafvoer in geval van brand en in de zomer voor een mooie verluchting

"Er is nergens een lek geconstateerd, zelfs niet na enkele stormen. Ik ben dus gewoon tevreden".

Colt plaatste in het dak van dit gebouw de polycarbonaat lichtstraten, uit een geheel vervaardigd met daarin natuurlijke brandventilatie-eenheden type EuroCo. Deze worden automatisch (perslucht) gestuurd, zijn voorzien van een regensensor en zijn aangesloten op de brandmelding. Ook de traphallen werden voorzien van dezelfde brandventilatie-eenheden. "Het mooie van die luiken is", vertelt Rob Carpentier "dat ze voor rookafvoer in geval van brand zorgen en als bijkomend voordeel in de zomer een mooie verluchting in het dak bieden. Zijn de rookluiken op vraag van de brandweer aangebracht, de lichtstraten waren een wens van de klant. Op de bovenste verdieping is een atelier gevestigd waar mensen werken en waar dus zoveel mogelijk daglicht gewenst is. Het licht door de lichtstraten verspreidt zich goed door de ruimte en de klant vindt de lichtinval nu heel aangenaam."

Volgens het boekje

Rob Carpentier: "Op aangename onderhandelingen is een correcte samenwerking gevolgd die vlot verlopen is. Op de toch gladde panelen met een helling van 25° werden speciale gepaste veiligheidsmaatregelen genomen bij de installatie. Ook achteraf kan ik niet klagen. Er is nergens een lek geconstateerd, zelfs niet na enkele stormen. Ik ben dus gewoon tevreden."

Alles in een hand

"Bij dit soort projecten wil ik alles is één hand geven. Niet de rookluiken bij de één onderbrengen en de lichtstraten bij een ander. Als er dan problemen ontstaan, betekent dit altijd geharrewar over de verantwoording. Bij Colt ging dit goed omdat Colt alles kon bieden." aldus Rob Carpentier.

Aannemingen van Wellen N.V. is een onderneming die werd opgericht in 1944 en sindsdien en gestage groei heeft doorgemaakt. Inmiddels werken er bij dit aannemingsbedrijf zo'n 200 arbeiders en 40 bedienden. Hiermee behoort het tot één van de grootste van België, zeker sinds de participatie van de CFE-groep eind 1990. Het bedrijf is actief zowel in de bouw als in de wegenbouw. Op het gebied van de bouw heeft het bedrijf twee poten: de industriële bouw en projectontwikkeling.

Sinds 1970 is Aannemingen Van Wellen actief in de projectontwikkeling. Deze bouwtak heeft een trendsettende rol gespeeld bij de renovatie van de kaaien in Antwerpen tot een residentie met luxeappartementen. Op dit moment is Van Wellen bezig met het bouwen van verschillende luxeappartementen en villa's in Kapellen, de thuishaven van de firma.

In de haven van Antwerpen werd er door de industriebouw Van Wellen reeds honderdduizenden vierkante meters magazijnen en kantoren gebouwd. Er wordt zowel op aanvraag van de klant als in eigen beheer gebouwd. Dit steeds volledig naar de vraag van de klant en volgens de gestelde eisen van de te stockeren producten.

Colt systeem
  • Brandventilatie
Onze klant
  • Project: Van Wellen N.V.
  • Locatie: Kapellen
© 2019 Colt International Licensing Limited. - People feel better in Colt conditions